mh

lunes, 19 de enero de 2015

Ferrada de les Baume Corcades (Centelles)


Hola companys/es:

Ahir dia 18 de Gener un grapat d'amics ens vam acostar a la ferrada de les baumes corcades, a Centelles. 
Un cop arribats al poble ens desviem en direcció al Mas de Banyeres, on trobarem un cartell i un pàrking que indica el principi de la ferrada.
El recorregut està senyalitzat en groc per la caminada i en vermell per la ferrada, podent escollir en tot moment quin camí agafar. 
El primer tram comença fort, amb una paret de tres trams, on ascendim 60m fins un turó.


El segon tram recorre un tram força aeri fins arribar al pont tibetà, en la seva versió difícil, també tenim l'opció de fer-ho per sota. 
Nosaltres decidim passar pel pont tibetà, no apte per a persones amb vertígen, i molt apte per als amants de les emocions fortes. Entre 5 i 10 minuts d'equilibrisme on ens haurem de concentrar de valent per mantenir els nervis a ratlla.

pont tibetà

Continuem per una tram de baumes, gairebé horitzontal, d'uns 45 minuts. Que un cop superats els pasos anteriors, força més complicats, se'ns fa una mica més aborrit. Tot i així, hi ha trams molt interesants, en l'aspecte paisatgistic. 




Per últim ens adreçem a la variant de la tosquera, inaugurada l'any 2006. On trobarem el tram de l'Esperó, en la seva versió difícil. Aquest últim tram no és apte per a tothom, i de fet, un parell de persones que pujaven davant nostre, van acabar desistint i tornant al camí fàcil. 
Un parell de trams aeris i força físics ens portaran de nou a la carretera.
Per raons de temps no podem realitzar l'últim tram de l'escala que porta al cim. Queda pendent.

Salut i muntanya!

Grup de muntanya Piolet-Sabadell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...